fbpx

Вентиляційні теплові насоси

NIBE FIGHTER 750

NIBE FIGHTER 750

NIBE F750 – досконалий вентиляційний тепловий насос нового покоління, здатний забезпечити Вашу будівлю або квартиру вентиляцією, недорогим і екологічно чистим опаленням і гарячою водою  найбільш ефективним способом. Тепло виробляється надійним та економічним інверторним компресором, при нестачі тепла або неналежним функціонуванням системи (наприклад, ненормативні параметри електромережі) – автоматично включиться ступінчастий резервний / бівалентний / санітарний електронагрівач.

Перейти

NIBE FIGHTER 470

NIBE FIGHTER 470

NIBE F470 – вентиляційний тепловий насос нового покоління, здатний забезпечити вашу будівлю або квартиру вентиляцією, недорогим та екологічно чистим опаленням і гарячою водою  найбільш ефективним способом. Тепло виробляється надійним та економічним компресором, при нестачі тепла або неналежним функціонуванням системи (наприклад ненормативні параметри електромережі) – автоматично включиться ступінчастий резервний / бівалентний / санітарний електронагрівач.

Перейти

NIBE FIGHTER 370

NIBE FIGHTER 370

NIBE F370 – вентиляційний тепловий насос нового покоління, здатний забезпечити Вашу будівлю або квартиру вентиляцією, недорогим і екологічно чистим опаленням та гарячою водою, найбільш ефективним способом. Тепло виробляється надійним і економічним компресором, при нестачі тепла або неналежним функціонуванням системи (наприклад ненормативні параметри електромережі) – автоматично включиться ступінчастий резервний / бівалентний / санітарний електронагрівач.

Перейти

Детальніше: Прайс-каталог вентиляційних теплових насосів NIBE Загальний каталог повітряних теплових насосів NIBE

Використання насосів у системах вентиляції

У системах вентиляції все частіше використовуються теплові насоси. Іноді їх називають теплоутилізаторами. Сучасні пристрої дозволяють повертати до приміщень до 90% тепла. Щоб обладнання працювало ефективно, важливо задіяти в теплообміні все повітря, що надходить.

Така можливість є не завжди. Кухні і санвузли, будь-які інші приміщення повинні бути оснащені індивідуальною витяжкою. Чим нижче витрати утилізованого повітря, тим менш ефективно працює витяжна конструкція. Покриття теплоутилізатора контактує з повітрям. Це може стати критичним фактором, якщо до чистоти повітря, що подається, пред’являються високі вимоги.

На вибір місця установки впливають архітектурні особливості будівель і приміщень. Наприклад, щоб зменшити вартість повітропровіда і спростити його роботу, встановлюють не одну велику, а кілька середніх або навіть маленьких витяжок. У такій ситуації вентиляція з тепловим насосом стає єдино правильним рішенням. Вона особливо ефективна в системах, де повітря нагрівають електричні прилади.

Трохи фізики. Процес обробки тепла виглядає наступним чином:

  • Електроенергія не перетворюється у теплову енергію якимось «чарівним» методом. Забезпечується перенесення тепла з низького температурного режиму в високий.
  • При потужності в 1 кВт пристрій видає від 3 до 5 кВт тепла. В середньому, коефіцієнт корисної дії насоса досягає 350%. Тому таке обладнання варто розглядати як дуже ефективне і енергозберігаюче.

В цілому ж, існує безліч варіантів нагріву повітряного середовища, яка надходить до приміщення в холодну пору року. Однак варто визнати, що для охолодження в літній спекотний день поки не винайшли нічого кращого, ніж кондиціонер, холодильна машина. Іноді холодильні установки використовують для нагрівання повітря. Однак вони ніколи не стануть основним джерелом, що дозволяє грамотно і ефективно утилізувати повітря.

Теплові насоси в вентиляційних системах заслуговують на увагу ще й тому, що можна не будувати схему з нуля. Техніка легко приєднується до вже працюючої системи вентиляції. Всі теплообмінники, холодильні машини, насоси пов’язані один з одним за допомогою труб. Їх монтаж набагато простіше, ніж комплексна переробка повітровода. Більш того, установка конструкцій у великій віддаленості одна від одної не стає перешкодою для створення енергоефективної системи, що використовує насоси.

Як контрольована вентиляція допомагає економити?

Контрольована вентиляція виступає гарантом правильної циркуляції повітряного середовища в будинку цілий рік. Вона працює навіть тоді, коли вікна та двері закриті. Використання такої системи рекомендовано як в нових будівлях, так і в старих будинках. Вона істотно заощаджує витрати гарячої води, опалення тощо.

Простий приклад. Ми з вами прийшли до висновку, що контрольований тип вентиляції утилізує тепло, а потім використовує його повторно. Уявімо, що повітря в приміщенні прогріте до 21 градуса. Що відбувається?

  1. Нагріте повітря видаляється з приміщення з паралельним поглинанням тепла. Воно охолоджується до 5-6 градусів і виходить на вулицю вже холодним.
  2. Тепловий насос працює таким чином, щоб отримане з повітря тепло повернулося до опалювальної системи. Також ця енергія ефективно використовується для нагріву води, повітря в квартирі і так далі.

Вентиляція з функцією повернення тепла відкриває безмежні можливості перед споживачем. Лише уявіть – використане тепло знову повертається до будинку! Вся теплова енергія, яку виробляють лампочки, побутові прилади, люди може знову служити людству. Нагрівати воду, застосовуватися в якості додаткового джерела тепла в кімнаті тощо. Виглядає, як сторінка з книги у жанрі «Наукова фантастика», чи не так? Ні, це звичайна фізика. Використовуючи вентиляційний тепловий насос, кожен споживач зможе опалювати будинок, підтримуючи комфортний рівень температури.

Додамо, що потужність сучасного вентиляційного насоса обмежена тільки кількістю вентильованого повітря. Тому здебільшого вентиляційні насоси монтують у приватних будинках з невеликою площею і квартирах.

Де придбати і замовити установку вентиляції з тепловим насосом?

Група компаній «Перспектива М» і «Геотермальні системи» працює на ринку України з 2007 року. Спеціалізується на сервісному обслуговуванні, постачанні обладнання європейської якості, монтажі висококласних енергозберігаючих технологій. Є офіційним дистриб’ютором фірми NIBE в Україні і пропонує купити тепловий насос з утилізацією тепла за вигідною ціною.

Безперебійна циркуляція свіжого повітря – найважливіший аспект здорового життя населення. На сайті представлений широкий асортимент насосів від шведської компанії NIBE. Вони утилізують тепло, яке надходить від вентильованого повітря, електроприладів і навіть тіла людини. А потім перенаправляють його для повторної експлуатації.

Устаткування Nibe працює надійно і максимально просто. Повітряна маса надходить до приміщення з вулиці через спеціальні щілини вентиляції. Тепле повітря проходить вентиляційні блоки, за допомогою теплообмінника потрапляє в насос. Отримана енергія дозволяє забезпечити опаленням, гарячою водою цілий будинок, навіть котедж. Відпрацьоване повітря знову виводиться на вулицю.

Щоб придбати насос з опцією комплексної утилізації тепла, замовити інше енергозберігаюче обладнання, зателефонуйте представнику NIBE. Номери телефонів вказані на сайті. Також ви можете зробити замовлення по e-mail або відвідати наш офіс особисто. Звертайтеся просто зараз! Ось уже 10 років ми даруємо українцям тепло і альтернативну енергетику!

Прайс