fbpx

Геотермальні теплові насоси

NIBE FIGHTER 1355 – грунтовий тепловий насос

NIBE FIGHTER 1345

NIBE F1355 – це нове покоління теплових насосів, призначених для  опалювальної та водопровідної  систем які забезпечують високу   економічність при експлуатації.

Перейти

NIBE FIGHTER 1345 геотермальний насос

NIBE FIGHTER 1345

Грунтові теплові насоси для тепло-холодопостачання середніх і великих житлових, комерційних і промислових об’ектів. Готові опалювати, гріти гарячу воду, басейн, кондиціонувати, управляти додатковими котлами і сонячними колекторами, і багато іншого …

Перейти

NIBE FIGHTER 1255 геотермальний насос

NIBE FIGHTER 1245

NIBE F1255 геотермальний тепловий насос з вбудованим бойлером гарячої води. Тепловий насос автоматично підлаштовується до необхідної потужності при обігріві  будівлі. Це призводить до максимальної економії, поскільки тепловий насос завжди працює з необхідною потужністю цілий рік без необхідності догрівання додатковим джерелом тепла.

Перейти

NIBE FIGHTER 1245 геотермальний насос

NIBE FIGHTER 1245

NIBE F1245 сучасний тепловий насос з високою енергоефективністю  для тепло- та холодопостачання малих і середніх житлових будинків, комерційних і промислових будівель. Здатен опалювати, гріти гарячу воду, басейн, кондиціонувати, керувати додатковим котлом і сонячним колектором та багато іншого.

Перейти

NIBE FIGHTER 1226 геотермальний насос

NIBE FIGHTER 1226

NIBE F1226 – сучасний тепловий насос нового покоління, який має багато переваг, але додатково в F1226 вмонтований бойлер гарячої води з антикорозійним захистом з міді або нержавіючої сталі. Це забезпечує компактність системи і спрощує монтаж.

Перейти

NIBE FIGHTER 1155 геотермальний насос

NIBE F1155 геотермальний тепловий насос, який автоматично підлаштовує свою потужність до необхідної для обігріву будівлі. Це призводить до максимальної економії, поскільки  тепловий насос завжди працює з необхідною потужністю цілий рік без необхідності залучення додаткового джерела тепла.

Перейти

NIBE FIGHTER 1145 геотермальний насос

NIBE FIGHTER 1145

Тепло виробляється надійним і економічним компресором, при нестачі тепла або збої в роботі системи (наприклад, ненормативні параметри електромережі) – автоматично включиться ступінчастий резервний / бівалентний / санітарний електронагрівач з потужністю до 9 кВт.

Перейти

NIBE FIGHTER 1126 геотермальний насос

NIBE FIGHTER 1126

NIBE F1126 – сучасний тепловий насос нового покоління для опалення та гарячого водопостачання невеликих житлових будинків, комерційних і промислових будівель. Рекордно малошумний, має строгий привабливий дизайн  і може бути встановлений як у спеціальних приміщеннях, так і в передпокої, холі або на кухні.

Перейти

NIBE AP-BW30 геотермальний насос

NIBE AP-BW30

Тепловий насос для комерційних об’ектів

Перейти

Детальніше: Прайс-каталог грунтових теплових насосів NIBE Загальний каталог грунтових теплових насосів NIBE Скачати ПРАЙС-ЛИСТ

Опалення геотермального типу: що це таке?

Популярність геотермального опалення з кожним роком тільки зростає. Основною причиною високого попиту є низька собівартість і оновлювані природні ресурси. Деякі домовласники обирають геотермальне опалення будинку ще й тому, що їх котедж або дача не підведені до джерела газу. Базовим елементом стає тепловий насос вода-вода, повітря-вода інші моделі. Агрегати мають невеликі розміри, підключаються до двох контурів.

Геотермальна система опалення: пристрій і експлуатація

Ні труби, ні радіатори ніхто не відміняв – вони як і раніше встановлюються у приміщеннях. А ось контур розміщується під водою, в землі. Роль теплоносія виконують вода, фреон. Перевага останнього в тому, що він не замерзає. За рахунок температури навколишнього середовища фреон нагрівається. Акумульоване тепло передається за допомогою насоса, витрати невеликі. Якщо монтаж опалювальної техніки було виконано вірно, 1 кВт електрики дозволяє отримати від 3 до 5 кВт тепла. Скільки експлуатується геотермальний тепловий насос? Сучасні моделі для опалення будинку розраховані на сорок років. Численні дослідження і статистика довели: геотермальне опалення вважається найбільш екологічним. Воно абсолютно невибагливе у використанні, є економічно вигідним. Звичайно, свої недоліки теж є. Необхідно придбати прилад, який коштує недешево. Певних вкладень потребує і установка. Не можливо обійтися і без буріння свердловини колодязя, іноді прокладки труб. Початкові витрати повернуться через 5-7 років. Але оскільки опалення геотермальним тепловим насосом не потребує додаткового обслуговування, ККД нерідко досягає 350%.

Різновиди насосів

Тепловий насос для опалення широко використовується в будівництві котеджів і заміських будинків. Його можна купити тим, хто займається обладнанням офісного або готельного центру. Геотермальний тепловий насос можна побачити і в адміністративних будівлях, і у промислових цехах. Де б не встановлювався прилад, відгуки про нього тільки позитивні, а економія на комунальних платежах – вельми і вельми істотна. Перш ніж перейти до монтажу, необхідно знати, які види насосів існують, чим тепловий насос вода-вода відрізняється від інших моделей, що таке вертикальний теплообмінник.

Теплообмінник горизонтальний

Свердловина для теплового насоса не потрібна, контур закритий і розташовується горизонтально. Труби колектора необхідно розмістити в ґрунті нижче рівня її промерзання. На облагородженій ділянці геотермальне опалення, ціна якого залежить від площі, може викликати певні незручності. Далеко не завжди можна акуратно прокласти теплообмінники поруч із деревами. Мінімальна рекомендована відстань – 150 сантиметрів. Купити обладнання – це пів справи. Треба виділити територію для зовнішнього контуру і скопати її. Вона часто перевищує площу будинку в 2-3 рази.

Теплообмінник вертикальний

Ціни на таке обладнання вище але і розміри набагато менші. Геотермальні теплові насоси встановлюються, коли прибудинкова територія невелика, а ґрунт важко піддається обробці. Трубки встановлюються вертикально, глибина отворів : від 50 до 200 метрів. Геотермальне опалення під ключ встановлюється за допомогою спеціального обладнання.

Закритий контур

Ось вам і тепловий насос вода-вода. Коли будівля знаходиться поруч із водоймою, а площа не перевищує 200 квадратних метрів, контур розташовується на дні. Геотермальний тепловий насос, принцип роботи, установка виглядають наступним чином. Теплоносій потрібно розмістити нижче рівня промерзання. Тепловий насос вода-вода вважається одним з найбільш економічних. Він не потребує додаткових земляних робіт, які часто бувають витратними. Правда, отримати дозвіл на установку все ж доведеться.

Відкритий контур

Ґрунт, точніше гаряча ґрунтова вода, є основним джерелом теплообміну. Вона циркулює за принципом відкритого циклу. Тепловий насос ґрунт-вода буде оптимальним варіантом, якщо у вас є достатній обсяг чистої води, а експлуатація ґрунтових вод не заборонена в регіоні.

Якими будуть витрати?

Найпростіший спосіб дізнатися актуальну вартість геотермального опалення – зв’язатися із фахівцем нашої компанії. На сайті teploeco.com.ua можна не тільки купити геотермальні теплові насоси, а й скористатися послугою монтажу, а також сервісу протягом усього періоду експлуатації. Уже не перший рік ми даруємо українцям тепло без газу, черпаючи енергію з природних джерел. Вартість складається з:

  • Ціни теплового насоса вода-вода або будь-якого іншого типу.
  • Земляних робіт. Наприклад, прокладки труб до найближчого водоймища.
  • Кріплення, буріння свердловини.

Найпростіше замовляти геотермальні системи під ключ. Пакетна пропозиція включає в себе відразу всі необхідні опції і обійдеться споживачеві набагато дешевше, ніж замовлення кожної послуги окремо. Звертайтеся до перевірених фахівців – і ви отримаєте ексклюзивне рішення для вашого будинку, котеджу або підприємства. Ми надаємо працюємо по всій Україні.

Що думають користувачі? Відгуки

Я не бачу ніяких серйозних мінусів в геотермальному опаленні. Все одно за ним майбутнє. І той, хто не встановив його сьогодні, все одно буде платити за монтаж через 30-50 років. І ціни точно зростуть! З кожним роком газ закінчується і стає дорожче. У моєму регіоні вартість системи разом із насосом і установкою можна порівняти з опаленням електрикою, підвозом вугілля, протягом декількох років. Встановила – і не шкодую! Христина Петришин, Львів . Мене вразила, реально вразила економічність теплового насоса. Шкода, в Україні цей метод опалення поки тільки набуває поширення. Я побачив його на Youtube, почав цікавитися. Знайшов в інтернеті сайт Nibe. Хлопці розповіли і показали, на що здатні грунтові води в дворі мого будинку. Більше не мерзнемо взимку, електроенергії витрачаємо небагато. Сказали, що окупиться за 5 років. А я бачу, що вийду в нуль вже до кінця третього року використання. Борис, Київська область. Я сам встановлював контури теплообмінника, і сильно про це шкодую. З настанням холодів якість обігріву сильно впала. Бригада фірми Nibe все переробила, за що велике спасибі. Виявляється, я уклав труби на невелику глибину. Більше не користуюся каміном. Прилад легко обігріває двоповерховий будиночок за містом. Володимир Тарасович, Львівська область

Прайс